Behoud de Parel op Facebook.

U bent hier

Overzichtskaart van regionale lokale luchtkwaliteitsmetingen

MySense luchtkwaliteits meetkitsHet onderstaande regionale kaartje geeft een beeld waar de lokale luchtkwaliteitsmeetkits met fijnstof en klimaat sensors staan. De meetkits worden beheerd door burger initiatieven in deze regios. De metingen worden oa. doorgegeven aan dataportalen voor luchtkwaliteit zoals die van RIVM, Luftdaten.info, AirTube.info en anderen.

Marker kleur
Een zg markers op het kaartje geeft de locatie van de meetkit aan. De marker heeft een kleur die de LuchtKwaliteits Index (LKI) aangeeft. De kleur verloopt van blauw (LKI index) of groen (AQI index) 'goed' via geel (matig), oranje (niet goed) en rood (oppassen) naar paars (heel slecht). De index waarde en kleur wordt berekend vanuit fijnstof meting van PM2.5 en PM10 en andere indicatoren volgens het standaard berekeningsmodel bijv. de LKI van RIVM.

Grijze of zwarte marker kleur
Een marker met een licht grijze kleur geeft aan dat de meetkit minimaal de laatste 24 uur geen data doorgegeven heeft. Is de marker zwart gekleurd dan is minimaal de laatste 2 uur geen data ontvangen van deze meetkit. Heeft de marker de vorm van een 'lantaarntje' dan wil dat zeggen dat er langere tijd geen data van de kit ontvangen is.

Marker popup
Met een enkelvoudige klik van de linker muisknop wordt ingezoomd op de locatie van de marker. Bij nogmaals klikken geeft de pop-up de mogelijkheid om de pagina met alle details van de metingen op deze locatie te bekijken. O.a. een verschil tussen diverse indexen, datum van laatste ontvangst van data, enkele grafieken van de metingen over een langere periode.

Behoud de Parel